Om Spirit Journey

Anita Olsson

Om mig och min bakgrund

Jag är från början ekonom och har arbetat många år med bokföring och redovisning inom näringslivet. Mina drömmar och min längtan har dock alltid varit till Peru, till de snöklädda bergen i Anderna och den shamanska kunskapen som har funnits där sedan generationer tillbaka hos Inka-indianerna och deras förfäder. I den shamanska traditionen är naturen det väsentligaste i allt de gör. Shamanerna har alltid pratat med träden, bergen och sjöarna för att få guidning och vägledning. Naturen är en naturlig del i deras vardag och shaman-arbete. Naturen har också alltid varit min största inspirationskälla, därifrån hämtar jag min kraft. Vad kan då vara bättre än att ta del av dessa människors kunskap, de som alltid har pratat med träden, bergen och sjöarna?

Utbildning

Min utbildning inom shamanism och shamansk healing har jag fått hos Healing the Light Body School grundad av Alberto Villoldo och The Four Winds, en utbildning som bland annat baseras på Inka- och Amazonas-shamanernas kunskaper men som är anpassad för oss västerlänningar. Jag har också rest och bott i Peru i flera omgångar, då jag har lärt från de Inka-shamaner från Q’ero-stammen som fortfarande finns kvar där och som har behållit sina ursprungstraditioner.

För att fördjupa mina kunskaper i shamanism och utvecklas vidare åkte jag 2015 och nu återigen 2016 till Mongoliet och träffade shamaner där för att lära av dem och deras tradition. De använder bl.a trumman på ett sätt jag inte har sett någon annanstans. Trumman är för mig ett oerhört bra verktyg att jobba med så det känns helt naturligt att hitta ett sammanhang där den används än idag på samma sätt som ursprungsbefolkningen gjorde.

Det har för mig varit en oerhörd glädje och jag är djupt tacksam för att ha fått ta del av dessa ursprungsbefolkningars kunskap och visdom, deras glädje och deras villkorslösa kärlek. Det är också med stor glädje jag nu delar med mig av det jag har lärt mig i Peru, Mongoliet och på andra platser där jag tar tagit del av den shamanska traditionen.

Jag har också nyligen gått en två-årig utbildning i Spiritual Healing hos The Academy of Excellence med det internationellt kända mediet och healern Jeff Jones som huvudlärare och blev certifierad inom denna metod i maj 2016.  I utbildningen ingick även rådgivning, fysiologi och anatomi.

Idag erbjuder jag Shamansk Healing, despacho-ceremonier, eldceremonier, trumresor och Spiritual Healing.

Namnet Spirit Journey

Sommaren 2007 jobbade jag mycket tillsammans med q’ero-indianerna och shamanerna Doña Maria och hennes bror Don Alejandro i Peru. Vi avslutade med att åka till Solön som ligger i Titicacasjön och tillhör Bolivia. Där spenderade vi en oförglömlig vecka med många fina ceremonier.

Island of the Sun

Jag och Dona Maria på Island of the Sun

En eftermiddag satt vi på hotellets balkong med en vidunderlig utsikt över Titicaca-sjön, drack cocate som man gör på höghöjderna uppe i Anderna och njöt av att vara på denna otroligt vackra plats. Jag funderade då bl.a. på hur jag ville ha min hemsida och vad den skulle heta.

Spirit Journey vad det namn som dök upp. Det kändes bra eftersom det täcker in ett brett område. Jag visste inte då och vet fortfarande inte vart detta kommer att landa.

Spirit Journey kommer att utvecklas, växa fram och ta form i sin egen takt. Jag börjar med att jobba med healing, något som ligger mig varmt om hjärtat och har hjälpt mig att läka mina egna själsliga sår.

Något av det jag lärde mig i Peru den sommaren var att det är otroligt viktigt att jobba tillsammans, att ha en balans mellan manligt och kvinnligt och att ha roligt.

Jag hoppas att du en dag följer med mig på min ”resa”, gör din egen resa eller reser tillsammans med den eller de som betyder något för dig

Munay Sonqo,
Med kärlek från mig och de ”Q’erosar” jag jobbade tillsammans med sommaren 2007:
Doña Maria, Don Alejandro, Don Manuel, Don Francisco, Doña Juanita, Don Pasqual, Don Mariano, Don Bernabe, Don Toribio och Don Carmin.

Anita

Kommentarer inaktiverade.